€ 45,-

Elite Tactical Folder Black OpsDe Elite Tactical Black Ops heeft een Tanto lemmet van 8Cr13 gehard staal met een Stone Wash afwerking. Het handvat is vervaardigd van het oersterke duurzame G10 materiaal. Deze Elite Tactical Black Ops maakt gebruik van het Ball Bearing Pivot Systeemmet rapid lock

BALL BEARING PIVOT SYSTEEM

Het Ball Bearing Pivot Systeem, BPS is een handmatig openingsysteem dat een soepele en snelle opening van het zakmes mogelijk maakt zonder het gebruik van een veersysteem. Het BPS systeem maakt gebruik van een reeks kogellagers die het draaipunt van het lemmet omringen.
Door het terugtrekken van de wijsvingerpunt of het drukken op de duimknop roteren de kogellagers zodat het lemmet soepel uit het heft glijdt
en vervolgens snel opend en vergrendelt door middel van een frame of liner lock.

8CR13
8CR13roestvrij staal is een populair soort dat wordt gemaakt in China. In de samenstelling komt dit staal in de buurt van het Japanse staal van AUS-8 kwaliteit. 8CR13 staal kan bij een goede harding van het staal hoge hardheid bereiken waardoor de messen gemaakt van dit staal lang hun scherpte behouden. Het bereik van de staalhardheid is 56-59HRC.
8CR13 staal is goed bestand tegen corrosie. Messen gemaakt van 8Cr13staal blijven goed scherp en zijn tegelijkertijd makkelijk te slijpen. 8CR13 staal blijft zeer lang scherp bij gebruik op zachte materialen. Veel bekende merken als Spyderco, CRKT, BUCK etc gebruiken 8CR13 staal in hun messen.